Karácsonyi dísz, ajándék üvegekből! Fillérekért!

Az előző cikkben egy üvegvágáshoz szükséges eszközt mutattam be (http://barkacsolokboltja.pe.hu/barkacsoljunk/vagjunk-soros-borosuveget-hazilag/), kaptam is hideget-meleget. Jöttek a videók különböző használható vagy épp használhatatlan módszerekkel. A cikkben szereplő nekem bevált, de természetesen vannak egyéb lehetőségek is. Most inkább gyakorlati ötletek jöjjenek. Bevallom imádom az üvegeket és ez a cikk is csak gondolat indító, biztos vagyok benne nektek is lesz ezer és ezer ötletek, remélem itt is megírjátok kommentbe 🙂 .

 

Díszítsünk ajándék italt

 

Sokszor csak egy üveg italt veszünk ajándékba, de miért ne tehetnénk ezt is személyessé és dekoratívvá. Bevonhatjuk a gyereket is az elkészítésébe. Nyomtassunk egy családi fotót, ragasszuk az üvegre, körbevehetjük fa kerettel ( akár hurkapálcikából), díszítsük festett kavicsokkal, üveggyöngyökkel, stb… .  Biztosak lehetünk benne, hogy az ital elfogyasztása után sem dobják ki az üveget, mint képkeret is biztos siker.

 

Ragasszunk spárgát körben az üvegre, majd ezt már színezhetjük, vagy vékony ecsettel írjuk rá: “A legjobb apának, nagyapának, szomszédnak stb…”. Erre ugyanúgy felkerülhet egy családi fotó , de ha csak egy masnit kötünk rá, akkor is egyedibb lett, mint a száraz vörösbor felirat.

 

 

 

 

Fűszerkert ajándékba

 

A modern konyhában a friss fűszernövények ma már mindennaposak, viszont ez is tehetjük érdekessé és széppé, nem csak sima cserépben nevelve. A kép magáért beszél, de azért egy-két ötlet: a föld alá tegyünk használt nejlonharisnyát a földet megtartani, festhetjük az üveget, ráírhatjuk mi is leledzik benne. Készítsünk kis fa tartót 2-3 üvegnek, áttetsző celofán csomagolás után tökéletes ajándék háziasszonyoknak, nagymamáknak. A gyerekek segíthetnek az ültetésben, festésben, ragaszthatnak rá matricákat. A növényeket minden nagyobb élelmiszer áruházban beszerezhetjük. Az urak pedig a tartót készíthetik el.

 

 

 

 

 

 

Gyertyák, mécsesek üvegből

 

 

Minden háztartásban találunk félig elégett gyertyát, mécsest. Csináljunk belőlük karácsonyi asztaldíszt. A viasz öntésekor használhatunk színező anyagokat, a színeket akár rétegenként is önthetjük.  Illóolajok hozzáadásával pedig kellemes karácsonyi illatot varázsolhatunk az ünnepi asztalra. A mécses díszítése igazi csemege a gyerkőcöknek. Sokkal örömtelibben ülnek az ünnepi asztalhoz, ha a díszítésben az ő munkájuk is benne van. Ajándékkosarakban pedig kimondottan ötletes megoldás. Egy pénzérme vagy pecsétgyűrű segítségével viaszpecsét  is kerülhet a műremekekre egyedi védjegyként.

 

 

A nappali, étkező dísze lehet egy ilyen gyertyacsoda, igaz ehhez több türelem és idő kell, de szerintem megéri. Az érkező vendégeknél biztosan sikert aratunk vele, és az évek folyamán csak még egyedibb és érdekesebb lesz.

 

 

 

 

 

Lámpák, csillárok üvegekből

 

 

Üvegekből egyedi lámpákat, csillárokat készíteni nem csak jó munka, de itt aztán tényleg szárnyalhat a fantázia. Számtalan jó ötletet találunk az interneten és szinte biztosak lehetünk benne, hogy egyedi darab készül, nem pedig egy egyen nagyáruházi lámpa fogadja a vendégeket. Minimális elektromos ismerettel is simán belevághatunk, persze az alapvető szabályokat betartva. Én most csak pár képet mutatok ízelítőül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem sikerült a fantáziátokat megmozgatni és Ti is belevágtok valamelyik elkészítésébe. További ötleteiteket várom kommentben.

Üdvözlettel:

Barkácsolók Boltja

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?