Fűszernövények a lakásban hely- és költséghatékonyan

Szerencsére egyre elterjedtebb nálunk is az otthoni fűszernövény termesztés. Valljuk be, százszor jobb egy étel mondjuk friss bazsalikommal mint szárítottal. Sokan viszont helyhiányra hivatkoznak, vagy arra, hogy nem szépek a bolti kiszerelések. Nekik érkezzen most pár okos és szép ötlet. Legközelebb már a tavaszra készülve hozunk új ötleteket  a kiültetésükre. Most már lássuk a medvét, akarom mondani a növényeket.

Befőttes üvegek kicsit másképp

Egy dekoratív deszka, néhány csavar, AWAB bilincs és persze befőttes üvegek. A képek magukért beszélnek. Kicsi helyigénye mellett jól feldobhatja a konyha kopár falait. A növénykék ültetésénél figyeljünk, hogy az üveg aljára kavicsot tegyünk ahová a felesleges víz el tud szivárogni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lógok a szeren

 

 

 

A következő megoldás akár szobanövények tárolására is alkalmas. Kicsivel több munkát és anyagot igényel mint az előző, viszont a látvány biztosan mindenkit el fog kápráztatni. A mennyezeti rögzítésnél figyeljünk a megfelelő dűbel és menetes szár megválasztására, számoljunk a cserepek teljes súlyával.

 

 

 

 

 

Nagyi régi teás készlete

A régi, már igencsak hiányos teás készletek sokszor a szemétben végzik, pedig nagyon romantikus és praktikus tároló lehet a kisebb méretű növények számára. A régi fém teás dobozok hasonlóan alkalmasak és érdekesek, a retró hangulat most úgyis újra divat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PET palack te csodás

A magyar szakik csodafegyvere a szigetelőszalag, a házi barkácsolóké pedig a PET palack. Minden háztartásban rengeteg keletkezik és végzi a szemétben. Következzen felhasználásukra néhány ötlet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül a saját kedvencem

Kicsi helyigényű és igazán dekoratív. Pár cserép, egy menetes szár és néhány anya. Költségben sem eget verő és szerintem bármelyik lakás vagy kert szép dísze.

 

Remélem, sikerült kedvet csinálni egy kis otthoni kertészkedéshez.

Üdvözlettel:

Barkácsolók Boltja

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?