CD, DVD lemezek újraértelmezve

Bevallom a 2000-es évek elején PC játék, film és zene függő voltam. Nem telt el úgy hét, hogy minimum 8-10 CD vagy DVD lemez ne került volna a lakásba. Mára egy teljes ruhásszekrényt töltenek meg, és hiába járt el felettük az idő, nincs szívem csak úgy szemétbe hajítani. Gondoltam, valamire csak lehet még használni. Ezért is kezdtem el az interneten kutakodni és meglepően ötletes, szép dolgokat találtam. Most ezekből szemezgetve osztanék meg veletek párat.

Lámpák minden mennyiségben

 

Kézenfekvő az ötlet, hisz a lemezek adathordozó rétege szépen csillog, dekoratív egyedi fényhatást érhetünk el. Az alábbi képeket elnézegetve biztosan nektek is sok újabb lehetőség jut eszetekbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tükör, képkeret, ékszerek mozaikból

 

Apró darabokra törve színes mozaik alapanyagot kapunk, melyből tükör- vagy képkeretek készülhetnek. Ékszerek, ruhadíszek, lakásdekorációk, szinte felsorolni is lehetetlen. Kicsit továbbgondolva tényleg végtelen az ötletek tárháza. Könnyebb vele dolgozni mint az üveggel és a színhatás is káprázatos. Az alapvető balesetvédelmet ne felejtsük el, védőszemüveg az esetleg elpattanó szilánkok ellen mindenféleképp ajánlott. Vigyázzunk az éles szélekkel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álomcsapda és egyéb függők

Újra divat lett álomcsapdát készíteni. Adja magát az alapanyag, a kör alakot mintha pont erre találták volna ki. Függőket, szélharangokat, gyerekszobadíszeket is készíthetünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Órák CD-ből, igazi nappali dísz

 

Kreatív hobbi boltokban kapható csupasz óraszerkezet és csak a fantázia szab határt mit is kezdjünk vele. Én most csak két ötletet adnék.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ékszertartók

Csodaszép fülbevaló és nyaklánctartót is készíthetünk CD-tartó tárcsából, vagy ha nincs ilyenünk, akkor akár WC papír vagy alufólia gurigát ragasszunk két CD közé és díszítsük pl. CD mozaikkal.

Ékszeres doboz csillogó mozaikkal hölgyeknek lehet tökéletes ajándék.

 

 

 

Ráadásként pedig érkezzen egy kis bagoly a konyhából

 

A régi villák, kések, kanalak + 1 CD és kis kreativitás egy csodaszép baglyot eredményezhet.

Remélem sikerült ötletek adni nektek, hogy a régi CD, DVD lemezeket újra használjátok. Én biztosan megvalósítok közülük néhányat.

Üdvözlettel:

Barkácsolók Boltja

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?