Csöpögő csap

Remek cikket találtam az Ezermester magazin oldalán a csapok javításáról. A csöpögő csapok javítása nem nagy ördöngösség, egy ügyes háziasszony is meg tudja oldani legtöbbször néhány szerszám (csavarhúzó, 17-es villáskulcs) segítségével.

A legegyszerűbb esetben elég a peremes gumitömítés cseréje, szelepfelso-javklt

 

 

 

indeximagesde a szelepfelsőrészt is ügyesen kicserélhetjük, ha szükséges, vagy új tömítéseket rakhatunk rá, melyeket szelepfelsőrész-javítókészletben szerezhetünk be.

 

 

A forgatógombot kristalyfogantyués a ricnit érdemes megvizsgálni, és ha kopott, cserélni, ha már szétszedtük a szerkezetet. ricni
Ha a perlátor, (gyöngyözőbetét) tömődött el, akkor első körben mossuk ki belőle az apró kavicsokat, homokszemeket, oldjuk le a vízkövet. Ha ez nem segít, akkor cserére van szükség. Arra kell figyelnünk, hogy külső vagy belső menetes perlátor való a lengőkar végére, esetleg irányítható vagy hosszított perlátort szeretnénk.

 

A csöpögő csapokon naponta akár egy teljes kád vize is elfolyhat, ami növeli a vízszámla összegét, de ezen túlmenően még fokozott vízkövesedést is okoz. Az ilyen hibák azonban…
ezermester.hu

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?